HubSpot tehostaa myyntiä

HubSpot logo-web-color

HubSpot on helppokäyttöinen asiakashallintasysteemi (CRM) sekä paljon, paljon muuta. HubSpot on nopeasti noussut digitaalisen myynnin, markkinointiautomaation ja liidigeneroinnin kärkikastiin, eikä suotta. Tämä värkki tehostaa myyntinne uuteen kukoistukseen.

HubSpotin ilmainen versio riittää pitkälle

Nykypäivän nettisovellusten rahastusmalli on kuin elokuvasta. Anna ilmaisia maistiaisia niin kauan, että käyttäjät ovat koukussa. Ala sen jälkeen rahastus. HubSpotin ilmaisista näytteistä tosin riittää varsin pitkälle, eikä maksulliset osat tämän jälkeen ole ylivoimaisia kustannuksiltaan.

3 ensimmäistä syytä, miksi HubSpotin ilmaisversio kannattaa ottaa käyttöön heti.

1. Helppokäyttöinen CRM

HubSpot loistaa siinä, missä esimerkiksi Microsoft Dynamics on langennut polvilleen 20-vuotta; helppokäyttöisyys. Systeemin layout näyttää kutsuvalle. Toiminnot löytyvät helposti. Käyttöliittymä on suuniteltu ihmiselle, ei insinöörille. CSV-ajot toimivat suuntaan jos toiseen, eli olipa yrityksenne asiakaslista tällä hetkellä missä vaan, se on nopeasti siirretty HubSpotiin.

2. Tehtäväkalenteri potkii myyntiin tehoa

Jokaisella on myynnissä oma systeeminsä. Joku kirjoittaa tehtävät tarralapuille, joku meiliin, kuka mitäkin. HubSpotista löytyy kuitenkin tehokas myyjille tehty task -toiminto, jonka avulla yksikään soitto ei jää soittamatta. Lappujen etsiminen pöydältä ja sen alta ei ole tehokasta. HubSpotin tehtäväkalenteri on.

3. Sähköposti-integraatio on lyömätön apu myynnissä

Yrityksen myyntiosaston sähköpostit ja tarjoukset voidaan integroida HubSpot-järjestelmään. Kaikki työntekijät yrityksessä pystyvät pääsemään niihin käsiksi ja hyppäämään nopeasti asiakasvastaavan rooliin. Kuinka monta kertaa on ollut tärkeä meili tai tarjousliite hukassa, kun myyntireiskan perävalot ovat vilahtaneet ulko-ovella? Ei enää.

Tämä huikea ja yllättävän hyvin toimiva ominaisuus kertoo koska asiakas avaa myyntimeilisi. Selaimeen asennettavalla HubSpot-laajennuksella ilmoitus avaamisesta pomppaa ruudullesi, vaikka selailisit Alkon viinivalikoimaa.

CRM Email Tracking activity stream
Esimerkin kuvakaappaus HubSpotin sivuilta.

Kaikkea sähköpostiliikennettä ei tietenkään kannata seurata. Näihin kuuluu mm. oman firman sisäinen liikenne. Halutut sähköpostiosoitteet tai domait on helppo filtteröidä pois logeista. Joko henkilö- tai tiimikohtaisesti.