Reseptit ovat parasta sisältömarkkinointia ruokatuotteelle

Kukapa ei olisi joskus hakenut ruokareseptiä internetin hakukoneista? Reseptit ovatkin monella tapaa parasta sisältömarkkinointia, mitä voidaan ruokatuotteelle tehdä. Muun muassa maitoa, hunajaa ja leipää markkinoidaan reseptien kautta ja saadaan lukija kuin salaa sitoutettua jo pitkälle itse tuotteeseen.

Hyviä reseptejä löytyy netistä valtavat määrät muualtakin kuin varsinaisista reseptipalveluista – ilahduttavan paljon myös tuotteiden tai tuottajien omilta sivuilta. Niitä vaan ei juuri kukaan tahdo löytää. Seuraavassa kerromme, miten saadaan elämää ruokatuotteenne sivuille ja sisältömarkkinointi toimimaan, niin kuin kuuluukin.

 

Reseptipalvelut sisältömarkkinointi SERP

Vedet kielelle herauttava ruokakuva

Useassa tapauksessa hyvä markkinointiponnistus tuotteen omalle reseptipalvelulle on jäänyt harmittavan lyhyeksi. Reseptit, jopa huippukokin kynästä lähtöisin olevat, on kirjoitettu ja lätkäisty tuottajan sivuille, ristitään kädet ja toivotaan että joku jossain innostuisi. Ruokakuva, jos sitä on ollenkaan, on otettu kännykkäkameralla eikä välttämättä saa vettä herahtamaan kielelle.

Malleja tuottamistamme ruokakuvista.

Malleja tuottamistamme ruokakuvista.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja siihen kannattaa panostaa ensimmäisenä. Laadukas ja stailattu ruokakuva palkitaan klikkauksilla ja sitä jaetaan sosiaalisessa mediassa mielellään. Hyvä kuva alkaa elämään verkossa omaa elämäänsä ja vetää kävijöitä puoleensa.

Myös tekniikka on osa sisältömarkkinointia 2010-luvulla

Teknisesti oikein toteutetulla netin reseptipalvelulla voidaan alkuponnistuksen jälkeen saavuttaa huima määrä orgaanista, eli maksutonta liikennettä tuotteen sivuille. Reseptejä haetaan kasvavaan tahtiin suoraan Googlesta ja se kuka korkeimmalle Googlen listauksessa (SERP) pääsee, nappaa kävijät itselleen.

Eikä hätää, pyörää ei tarvitse taas keksiä, vaan kaikki tarvittava tekniikka on jo olemassa. Se on myös hyvin helppo ottaa käyttöön.

Reseptipalvelut sisältömarkkinointi google analytics

Liikennettä keräävän reseptipalvelun ABC

  1. Ruokakuvat kuntoon
  2. Sivuston alusta kuntoon, niin että se tukee mm. Googlen Rich Snippetsiä ja Open Graph protokollaa
  3. Sosiaalinen media, etenkin Facebook kuntoon
  4. Arvokkaita ulkoisia linkkejä omaan reseptipalveluun.
  5. Strategia markkinoinnin osalta kuntoon

Reseptipalvelut sisältömarkkinointi facebook

Kuulostaako hyvälle, mutta hankalalle? Kaikkea ei tarvitsekaan osata itse. Riittää kun soitat meille. Meillä on 11 vuoden kokemus ruokakuvauksesta, reseptien kirjoittamisesta ja hakukoneista. Me autamme nostamaan ruokatuotteesi näkyvyyden sille kuuluvaan asemaan verkossa.

No comments

You must be logged in to post a comment.