Nyt riittää ravintolarajoitukset

Kohta kaksi vuotta on menty koronan kanssa ylä- ja alamäkeä. Ja aina kun ravintoloita on voitu lyödä, se on myös tehty.

Olutravintola-nyt-riittaa

Pari vuotta sitten lockdown oli varsin ymmärrettävä. Ei tiedetty viruksesta. Ei ollut rokotteita. Sairaalaan joutui helposti. Oli rajoitettava ihmisten välisiä kontakteja. Piti loiventaa tartuntapiikkiä, ettei teho-osastot ylikuormitu. Oli tehtävä paljon outoja asioita, joihin ei oltu varauduttu juuri millään tavalla.

Nyt vuonna 2022 tilanne on aivan toinen. Silti ravintolat ovat jouduttu sulkemaan lähes kokonaan. Ei riittänyt istumapaikkojen rajoitukset, laulukiellot, käsidesit, lippulaput ovissa, ei passit eikä rokotukset. Valtiovallan ensimmäinen reaktio on aina; ravintolat kiinni. Perusteluna; ihmisten välistä kontaktia on rajoitettava.

Onko alennusmyynnissä käynti välttämätöntä?

Koko tänä aikana, kun ihmisten välistä kontaktia on rajoitettu ravintola- ja kulttuurialalla, kontaktia ei ole juurikaan pyritty rajoittamaan esimerkiksi supermarketeissa. On mietitty, mikä on välttämätöntä ja mikä ei. On kuultu, että ruoka on välttämättömyys, ravintola ei ole, joten markettiin täytyy päästä käymään. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Ruoka on välttämättömyys, mutta kaupassa käynti ei sitä ole. Meillä on nykypäivänä suurimmissa kaupungeissa kaikki mahdolliset kotiinkuljetukset ja pickup-systeemit, joten voidaan todeta, että ruoka on välttämättömyys, mutta kaupassa käynti ei sitä enää ole.

Ravintolamyynnin ollessa pois suljettu, Alkon oville ilmestyi portsarit hillitsemään pahinta ryysistä. Alko on tietysti välttämättömyys – ainakin sitä pyörittävälle virkamieskoneistolle.

Kauppakeskusten tammiale näyttää myös olevan välttämättömyys. On kuultu, että kauppakeskuksissa on hyvä ilmastointi. Virus ei voi siellä tarttua. Lukekaapa huvikseen mitä ravintoloiden ilmastoinnilta vaaditaan.

Jännittävä kuriositeetti myös on, että virus kuulemma pystyy kiertämään moottoriteiden liittymissä sijaitsevat ravintolat.

Mitä eroa on alennusmyynneillä ja olutravintolalla?

Ei tarvitse olla kovin ihmeellinen virologi, ymmärtääkseen mikä ero viruksen näkökulmasta on täyteen ahdetun alennusmyynnin ja lähes tyhjän oluthuoneen välillä. Tälläkään ei ole väliä. Oluthuone kiinni. Viinibaari siinä vieressä varmuuden vuoksi.

Voidaan kuulla mitä ihmeellisempiä selityksiä ministereiltä, mutta viruksen leviämisen estäminen ihmisten välisiä kontakteja rajoittamalla ei näytä koskevan kaikkia aloja.

Kaksi vuotta tätä vatvomista jaksettiin. Nyt pato murtuu monella rintamalla. Virustilanne on räjähtänyt käsiin, vaikka ravintoloita kuinka rajoitettiin. Samalla virus on lieventynyt huomattavasti. Miten perustellaan, että samaan aikaan kun karanteeneja lyhennetään, jäljitys lopetetaan ja koronan yleisvaarallisuusluokitusta halutaan poistaa, ravintolat on yhä pidettävä kiinni? Ravintola-alan yrittäjän toimeentuloa voidaan vielä estää koska?

Tämän kahden vuoden aikana ravintola-alaa on lyöty ja lujaa. Suurimmaksi osaksi aiheetta ja epätasa-arvoisin perustein. Vaikka rajoitukset loppuisivat tänään, hävitys tulee näkymään vielä pitkään. Yhtenä oireena se, että työntekijöitä ei enää löydy ravintoloiden avoimiin paikkoihin. On tullut aika laittaa piste tälle ajalle. Ravintolarajoituksilta on nyt viimeistään tippunut pohja.

#NYTRIITTÄÄ Ravintola-alan mielenilmaus perjantaina 21.1.2022

Aurora Estaten yrittäjät haluavat kerätä koko Suomen kansan mielenilmaukseen hallituksen toimintaa vastaan. Jatkuvat rajoitukset, muutokset, päätösten pyörtämiset ja laittomat toimet elinkeinon estämiseksi on saatava päättymään.
Järjestämme Perjantaina 21.1.2022 klo 19:00 mielenilmauksen sosiaalisessa mediassa. Mukana olevat sytyttävät yksittäisiä kynttilöitä tai kynttilämeriä ja jakavat kuvat sosiaalisessa mediassa käyttäen hästägiä #nytriittää.

Lisätietoja:

https://www.mynewsdesk.com/fi/aurora-estate/pressreleases/number-nytriittaeae-3155419


Lue myös:

Ravintolamarkkinoinnin taikasauva 2021 – Google My Business

Ravintolamarkkinointi – 7 vinkkiä tuloksen kasvuun

No comments

You must be logged in to post a comment.