LinkedIn-Markkinointi – tehokasta B2B kampanjointia

”Kaikki tietää, että pitää olla LinkedInissä, mutta kukaan ei tiedä miksi?!” Muutama vuosi sitten Microsoft osti LinkedIn-palvelun ja sen jälkeen saatiin kauan kaivattuun mainontatyökaluun eli Campaign Manageriin (CM) puhtia. CM on nyt beta-vaiheessa. Ymmärretäänkö nyt miksi pitää olla LinkedInissä?

LinkedIn mainonnan hinta

LinkedIn ei halua täyttää palvelua hammastahna-mainonnalla. Mainoksilla on siis hintansa. Googlesta ja Facebookista tutut muutaman sentin klikit voidaan unohtaa. LI:n klikkihinnat pyörivät useissa euroissa. Myös CPM-hinnat ovat varsin rapeita. Täytyy kuitenkin muistaa, että nyt pyöritään B2B-maailmassa, eikä kuluttajamarkkinoinnin parissa.

Company Targeting – liian hyvää ollakseen totta?

Kun maksaa Mersusta, saa jotain enemmän. LinkedIn tarjoaakin erittäin meheviä kohdennustyökaluja, kuten Company Targeting. Eli voidaan haaruikoida mielenkiintoisimmat yritykset mainonnan näkyvyyteen. Campaign Manager haeskelee henkilöt, jotka ovat tällä hetkellä k.o firmassa töissä ”current jobs”. Näkyvyyttä voi rajata vielä siitä eteenpäin Demographics, Education, Job Experience ja Interests atribuuteilla.

Kokemuksia LinkedIn mainonnasta

Ajoimme asiakkaallemme kesän 2019 aikana bannerimainontaa (Single image) sekä InMail-viestejä. Kohdistimme kummatkin kampanjat valikoiduille firmoille; ”company targeting”. Käytännössä tässä haettiin noin 100:a tietyn niche-toimialan päättäjää, eli neulaa heinäsuovasta. Rahaa käytettiin pilottivaiheessa vajaat 500€. Laskeutumissivulla oli Hubspotin form-työkalulla tehty meiliosoitteiden kerääjä, ja saimmekin toistakymmentä sähköpostiosoitetta poimittua.

Bannerimainonta

Ylimpänä bannerimainonnan rivi (Single image)

Kuten näkyy keskimääräinen klikin hinta 4,63€ eli ei missään nimessä halvimmasta päästä.

LI:n bannerimainonnan osuvuutta kohderyhmään voi arvioida peukuttajien työpaikkojen perusteella. Nämä henkilöt ovat myös suoria liidejä, jotka kannattaa kontaktoida.

LinkedIn InMail -viestit

InMail -viestit ovat niitä jokaisen palvelussa vierailevan alanurkan message-boksissa näkyviä hymynaamoja.

Campaign Mangerin perusnäkymä ei anna tarvittavia sarakkeita InMail-kampanjoiden tarkastelua varten. ”Column”-valikosta tulee valita ”sponsored InMail” jolloin alla oleva taulukko avautuu.

Panostamalla 184€ tähän, LI lähetti 1027 InMailia, joista peräti 711 avattiin. Cost per open = 0,24€ ja Open rate 69,2%, jota voi pitää erittäin hyvänä tuloksena. Viestin sisäisiä klikkejä 49 eli klikkihinta 3,75€ (systeemin oma Avarage CPC laskee päin prinkkalaa).

Kokemusten perusteella InMail vaikuttaa tehokkaammalle näistä kahdesta LinkedInin mainosformaatista. Company targetingin osuvuus jäi myös jonkin verran arvelluttamaan.

Totuus kuitenkin on, että mitään ratkaisevia johtopäätöksiä ei voi näin ohuelta pohjalta tehdä, joten jatketaan kampanjointia ja viisastutaan. Mainostyökalun beta-versio tässä on vielä kyseessä muutenkin.


Opas LinkedIn Campaign Manageriin

Kampanjan rakentamisen alussa tulee esiin ikkuna, jossa valitaan kampanjan tavoitteet (objectives).

Awareness

Brand awareness. Oma logo tutuksi oikeassa kohderyhmässä. Lähinnä näyttöpohjaista näkyvyyttä brändikampanjointia varten (ei vielä toiminnassa beta-versiossa).

Consideration

Website visits. Kävijöitä eli klikkaajia yrityksen verkkosivuille tai kampanjasivuille.

Engagement. Mainokseen sitouttaminen; tykkääjät, jaot jne. Myös yrityssivun seuraajien keräämiseen.

Video views. Videomainoksen näyttökerrat.

Conversions

Lead generation. Esimerkiksi lomakkeen avulla kerättävien liidien poimimiseen.

Website conversions. Ei vielä toiminnassa beta-versiossa.

Job applicants. Työntekijöiden löytämiseen. Ei vielä toiminnassa beta-versiossa.

Website visits-kampanjatavoite

Geo- eli sijaintikohdennus. Myös exclude -toiminto.

Kohderyhmät. Näistä erittäin mielenkiintoinen, yrityskohtainen kohdennus.

LinkedIn tarjoaa valittavaksi kattavan kavalkaadin eri mainosmuotoja parhaan mahdollisen kampanjatehokkuuden saavuttamiseksi.
Mainosbudjetti ja aikataulu.
Konversioiden seurantatyökalun avulla esimerkiksi verkkokauppa voi kohdentaa mainontaa niille, jotka aloittivat ostoprosessin, mutta eivät ikinä menneet kiitossivulle asti. Toimintoa varten luodaan ns. seurantapikseli, joka asennetaan mainostajan sivuille.

LinkedIn-markkinoinnin avulla mahdollisuudet myynnin kasvattamiseen ovat rajattomat. Digitaalisten markkinointityökalujen käyttäminen vaatii kuitenkin erityisosaamista. Se työ kannattaa ulkoistaa meille. Otathan yhteyttä.