Kuvien vaikutus hakukoneoptimoinnissa

Voiko sivuston kävijämääriä reseptipalvelussa nostaa pelkän reseptikuvan päivittämisellä? Tarvitaanko aina myös tekstipäivityksiä tai muuta hakukoneoptimointia?

Teimme kesällä 2020 hakukoneoptimointiin liittyvän testin. Halusimme tietää, voiko pelkän artikkelikuvan päivittämisellä vaikuttaa Googlelta tulevaan kävijävirtaan. Tuloksena oli klassinen kyllä ja ei.

Valikoimme asiakkaamme reseptipalvelusta satunnaisesti muutaman reseptin, joissa kuva oli vuosia vanha; ei niin sanotusti herättänyt enää vettä kielelle. Tuotimme uudet ruokakuvat ja vaihdoimme sivuille reseptikuviksi. Uudet kuvat nimettiin samoin kuin vanhat. Alt-nimet myös. Mihinkään muuhun ei tässä yhteydessä koskettu.

Google palkitsee myös kuvapäivityksistä – rajoitetusti

Kyseisellä reseptisivulla näkyy kuvapäivitys, sen jälkeen Facebook postaus pomppuna ja siitä eteenpäin nouseva trendi.

Pelkällä kuvan päivittämisellä ei pysty kilpailemaan reseptisivuissa, joissa on kävijävirtaa. Mitä enemmän kävijöitä, sitä vähemmän vaikutusta pelkällä ruokakuvan päivittämisellä oli.

Mutta Googlelta unholaan jääneet reseptisivut, joissa oli vähäistä kävijävirtaa, nousivat kuin tuhkasta jo heti kuvan päivittämisen jälkeisinä päivinä! Efekti on parhaimmillaan hyvin nopea eli Google palkitsee kuvapäivityksen jo heti SERP:ssa. Vaikka hakusivuilla vinjettikuvan koko on pieni, hyvälaatuinen kuva siinäkin erottuu ja se nostaa myös klikkiprosenttia hakutuloksissa.

Tätä kehitystä voi tietenkin vielä tukea somenostolla tai Google Ads:lla.
Pelkän reseptikuvan päivittäminen siis kannattaa niillä sivuilla, joiden pää uhkaa painua kokonaan pinnan alle.

Tottakai paras vaihtoehto on monitoroida koko sivun performanssi, ja tehdä kaikki tarvittavat muutokset hakukonetulosten parantamiseksi. Näihin yleensä lukeutuu myös tekstimuutokset.

Tags: Ruokakuvat, SEO, SERP,

No comments

You must be logged in to post a comment.