Facebookin muutokset ja vaikutukset markkinointiin 2018

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg otti tosissaan syksyn valeuutiskohun ja sitä seuranneen paineen USA:n hallitukselta. Facebookin algoritmi muutetaan. Mitä se tarkoittaa Facebook-markkinointia tekevien yritysten kannalta?

Olemme kaikki huomanneet, että Facebook alkaa täyttyä enemmän uutisista kuin kavereiden kuulumisista. Itse asiassa tämä on ollut trendi jo monta vuotta, mutta Facebookin perustaja/TJ Mark Zuckerberg huolestui asiasta vasta syksyllä, kun USA:n hallitus alkoi kuumottaa sosiaalisia medioita venäläisten valeuutisten jakelusta – ja jopa epäsuorasta osallisuudesta Trumpin valintaan.

Muutoksia on siis luvassa. Miten ne vaikuttavat ja mitä Facebook-markkinoinnissa tulee ottaa huomioon jatkossa?

Facebook-markkinointi 2018

Koko agendan kantava teema on: ihmisten keskustelut ensin ja sitten yritysten kuulumiset. Tarkoittaa sitä, että kaverisi postaukset saavat Facebookin algoritmissä enemmän pisteitä kuin uutiset ja mainoskarnevaali. Suomeksi sanottuna; kavereiden viestit pomppaavat näkyvyviin useammin. Voisi jopa sanoa, että Facebook halutaan antaa takaisin ihmisille! No, lue loppuun…

Trick marketing to trust marketing

”Engagement bait” -juna meni jo. Esimerkiksi kilpailut, joissa tägättiin kavereita kommenttikenttiin ja näin levitettiin kilpailua, alkavat saada huonompaa näkyvyyttä. Kaikki tämän tyyliset kikkailut pistetään kuriin. Temppumarkkinoinnista siirrytään luotettavampaan suuntaan.

Mobiili on maailmanlaajuisesti ja vauhdilla kasvava ilmiö. Mobiili on myös seurattavampi, henkilökohtaisempi ja siten luotettavampi. Mobiili on myös paremmin kohdennettava. Tästä syystä FB kannustaa mobiilisisällön luomiseen. Muistetaan FB canvas.

Luotettavuutta kasvattavat mm. pitkät ja huolelliset vastaukset kommenteissa. Kaikki toimet, joilla saadaan ihmiset keskustelemaan keskenään ovat tervetulleita. Tästä syystä etenkin Live videoiden painotusta parannetaan. Ne kun herättävät keskustelua kommenttikentässä jopa kuusi kertaa paremmin kuin tavalliset videot.

Susi lampaiden vaatteissa

Tämä kaikki kuulostaa kovin jalolle ja romanttiselle herra Zuckerbergilta; ihmiset kävelemässä käsi-kädessä kukkaniityllä – keskustellen rauhassa toisilleen. Riistorobotit hajalla ja savuavina laaksossa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Facebook on miljardeja mainonnalla takova yritys. Ei kultamunia munivaa kanaa ole kukaan kuristamassa. Itse asiassa tämä kääntyy siten FB:n liikevaihdon eduksi, että yrityssivujen postaukset ”luomuna” eli ilman rahaa buustattuna, saavat entistä huonommin näkyvyyttä. Rahaa on siis syydettävä tähän pajatsoon enemmän kuin aiemmin, jos haluaa brändilleen näkyvyyttä.

Hyvä uutinen on, että FB taitavasti käytettynä, on edelleen halpa myynnin tekijä.
Ota yhteyttä – mietitään Facebookin hyötyjä yhdessä

No comments

You must be logged in to post a comment.